POHOTOVOSTNÉ LEKÁRNE - Mesto Poprad

Dnes

Adus - Poliklinika Adus, pri železničnej stanici - Mnoheľova 2, Poprad,

052/428 31 34

Pondelok - Piatok
18:00 - 22:00

Sobota - Nedeľa, Sviatky
8:00 - 22:00


Streda 22.4.

Adus - Poliklinika Adus, pri železničnej stanici - Mnoheľova 2, Poprad,

052/428 31 34

Pondelok - Piatok
18:00 - 22:00

Sobota - Nedeľa, Sviatky
8:00 - 22:00


Štvrtok 23.4.

Zlatý had - Juh 3 (Slnečnica) - Novomeského 3918/19, Poprad,

052/773 10 26

Pondelok - Piatok
18:00 - 22:00

Sobota - Nedeľa, Sviatky
8:00 - 22:00


Piatok 24.4.

Avena - pri hoteli Tatra - Karpatská 3273/11, Poprad,

052/788 17 52

Pondelok - Piatok
18:00 - 22:00

Sobota - Nedeľa, Sviatky
8:00 - 22:00


Sobota 25.4.

Adus - Poliklinika Adus, pri železničnej stanici - Mnoheľova 2, Poprad,

052/428 31 34

Pondelok - Piatok
18:00 - 22:00

Sobota - Nedeľa, Sviatky
8:00 - 22:00


Nedeľa 26.4.

Aduscentrum - Námestie sv.Egídia medzi ul.1.mája a J.Curie - Nám. sv. Egídia 49, Poprad,

052/772 28 74

Pondelok - Piatok
18:00 - 22:00

Sobota - Nedeľa, Sviatky
8:00 - 22:00


Pondelok 27.4.

Styrax - Juh 3 (pri Slovanete) - Ul. L. Svobodu 3782, Poprad,

052/773 22 78

Pondelok - Piatok
18:00 - 22:00

Sobota - Nedeľa, Sviatky
8:00 - 22:00


Utorok 28.4.

Styrax - Juh 3 (pri Slovanete) - Ul. L. Svobodu 3782, Poprad,

052/773 22 78

Pondelok - Piatok
18:00 - 22:00

Sobota - Nedeľa, Sviatky
8:00 - 22:00


Streda 29.4.

Sunpharma - Juh, Kaufland - Moyzesova ul. 3, Poprad,

0905 821 914

Pondelok - Piatok
18:00 - 22:00

Sobota - Nedeľa, Sviatky
8:00 - 22:00


Recept dňa

Varená perlička s bylinkovo-octovou omáčkou

1 perlička
1 viazanička reďkoviek
1 stonkový zeler
2 žlté vodnice
1 mrkva
1 kúsok čiernej reďovky
12 mladých cibuliek s vňaťou
1 cibuľa s 2 napichanými klinčekmi
1 viazanička byliniek – tymian, estragón, bobkový list
zelené časti póru
2 strúčiky cesnaku
celé čierne korenie
soľ

Omáčka:
2 PL octu
4 PL slnečnicového oleja
2 PL olivového oleja
½ dl bieleho suchého vína
2 šalotky
2 PL posekanej pažítky a petržlenovej vňate
30 g obielených lieskových orieškov
čierne korenie
soľ

Do 2 litrov vody dajte na kolieska nakrájanú mrkvu, bylinky, celú cibuľu, 6 zrniečok čierneho korenia, celé strúčiky cesnaku, soľ a povarte. Potom pridajte očistenú a umytú perličku, zmiernite oheň a varte asi 30 min. Stonky zeleru umyte, nakrájajte na kúsky a zviažte do viazaničky. Vodnicu očistite a nakrájajte. Vňať z mladých cibuliek odrežte a očistite ich. Všetku zeleninu pridajte k perličke. Spolu varte ešte 20 min. Reďkovky očistite tak, že im nechajte krátku stopku. Vložte ich do vývaru a ešte 10 min. varte. Do menšieho hrnca dajte víno, nadrobno nakrájanú šalotku a varte, až kým sa tekutina nevyparí.
V miske zmiešajte ocot so soľou, čiernym korením a pomaly prilejte oba oleje. Pridajte šalotku, bylinky a očistené a posekané oriešky. Uvarenú perličku a zeleninu položte na vopred rozohriatú misu a podávajte posypanú čerstvo nastrúhanou čiernou reďkovkou a octovou omáčkou v osobitnej miske.

Dobrá rada

Karamel na ozdobu

Malý hrniec na sucho zahrejeme a pomaly do neho vsypeme 80 g kryštálového cukru. Akonáhle cukor získa svetlohnedú farbu, začneme ho miešať. Potom pridáme 2-3 PL vody a za stáleho miešania varíme tak dlho, kým sa cukor úplne nerozpustí. Hrniec preložíme z platne a z karamelu môžeme urobiť buď ozdobné „nite“ cez dezert a pečivo pomocou vidličky (tak, že máčame vidličku v karameli a preťahujeme karamel cez pripravený múčnik) alebo pomocou lyžičky lejeme na papier na pečenie ľubovolné tvary, ktoré po zaschnutí zlúpneme a zapichujeme do dezertov.

Stavebník

Systémy tepelných čerpadiel

Tepelné čerpadlo je zariadenie, ktoré odniekiaľ čerpá teplo. Jedno z prvých tepelných čerpadiel vynašiel Slovák Aurel Stodola v roku 1921.

Valid XHTML 1.0 Strict Ověřit CSS!

Internetové služby

Obce v regióne mesta

Poprad, Gánovce, Hozelec, Nová Lesná, Matejovce, Svit, Spišská Teplica, Stará Lesná, Švábovce, Tatranská Lomnica, Veľká Lomnica, Veľký Slavkov, Žakovce
Kontakt | O nás | Reklama | Podmienky použitia |
lang