POHOTOVOSTNÉ LEKÁRNE - Mesto Poprad

Dnes

Zlatý had - Juh 3 (Slnečnica) - Novomeského 3918/19, Poprad,

052/773 10 26

Pondelok - Piatok
18:00 - 22:00

Sobota - Nedeľa, Sviatky
8:00 - 22:00


Pondelok 25.5.

Zlatý had - Juh 3 (Slnečnica) - Novomeského 3918/19, Poprad,

052/773 10 26

Pondelok - Piatok
18:00 - 22:00

Sobota - Nedeľa, Sviatky
8:00 - 22:00


Utorok 26.5.

Sunpharma - Juh, Kaufland - Moyzesova ul. 3, Poprad,

0905 821 914

Pondelok - Piatok
18:00 - 22:00

Sobota - Nedeľa, Sviatky
8:00 - 22:00


Streda 27.5.

Primula - pri obch.stredisku Výkrik, sídlisko Juh 3 - Dostojevského 21, Poprad,

052/773 23 47

Pondelok - Piatok
18:00 - 22:00

Sobota - Nedeľa, Sviatky
8:00 - 22:00


Štvrtok 28.5.

Victoria - pri autobusovej stanici - Drevárska 453/1,

052/772 14 77

Pondelok - Piatok
18:00 - 22:00

Sobota - Nedeľa, Sviatky
8:00 - 22:00


Piatok 29.5.

Aduscentrum - Námestie sv.Egídia medzi ul.1.mája a J.Curie - Nám. sv. Egídia 49, Poprad,

052/772 28 74

Pondelok - Piatok
18:00 - 22:00

Sobota - Nedeľa, Sviatky
8:00 - 22:00


Sobota 30.5.

Styrax - Juh 3 (pri Slovanete) - Ul. L. Svobodu 3782, Poprad,

052/773 22 78

Pondelok - Piatok
18:00 - 22:00

Sobota - Nedeľa, Sviatky
8:00 - 22:00


Nedeľa 31.5.

Tília - Poliklinika - Banícka 28, Poprad,

052/468 52 00

Pondelok - Piatok
18:00 - 22:00

Sobota - Nedeľa, Sviatky
8:00 - 22:00


Recept dňa

Omeleta z ovsených vločiek

150 g ovsených vločiek
200 ml mlieka
2 vajcia
20 g cukru
250 g jabĺk
olej na vyprážanie
4 PL lekváru (podľa chuti)
150 g tvarohu
2 PL práškového cukru
2 ČL škorice
soľ

Ovsené vločky zalejte horúcim mliekom. Pridajte vajcia, cukor, postrúhané jablká a trošku soli. Všetko spolu premiešajte a na panvici na rozpálenom oleji pečte z tejto zmesi malé omelety. Upečené omelety spájajte lekvárom po dve. Pred podávaním ich posypte tvarohom a práškovým cukrom, do ktorého zamiešajte trocha škorice.

TIP: Na obmenu chuti pri príprave zmesi cukor môžete nahradiť medom a do jabĺk pridajte napríklad hrozienka.

Dobrá rada

Úprava mäsa pred varením

Mäso, ktoré chceme upravovať nakrájané, by sa malo najprv dobre umyť a obrúskom zľahka osušiť. Pred tým ako ho budeme piecť alebo variť, mali by sme ho očistiť. Pri teľacej sviečkovici (filé) postupujeme nasledovne: 1. Z filé odstránime tenkú blanu a tuk. Ostrým nožom oddelíme bočný pás mäsa. 2. Tenkú šľachu na hornej časti podoberieme nožom a plochým rezom ju z mäsa stiahneme v smere od palca k špičke. 3. Zo spodnej časti filé odstránime prípadné zvyšky kostí a tukov. 4. Teraz môžeme z filé rezať medailóniky. Ak chceme filé piecť vcelku, prípadne predpiecť a obaliť ho v cestíčku, musíme najprv z neho odrezať tenší koniec (špičku), lebo sa veľmi rýchlo upečie. Kožku mäsa pred pečením narežeme do kríža - získa tak obzvlášť chrumkavú kôrku.

Stavebník

Ochrana zdravia pri svojpomocnom čistení komínov

Samozrejme, už samotný pohyb po streche a samotný prístup ku komínu pri šikmých strechách je veľmi nebezpečný. Je zrejmé, že v najčastejších prípadoch sa ku komínu z rebríka, kotveného na zemi nedostaneme.

Valid XHTML 1.0 Strict Ověřit CSS!

Internetové služby

Obce v regióne mesta

Poprad, Gánovce, Hozelec, Nová Lesná, Matejovce, Svit, Spišská Teplica, Stará Lesná, Švábovce, Tatranská Lomnica, Veľká Lomnica, Veľký Slavkov, Žakovce
Kontakt | O nás | Reklama | Podmienky použitia |
lang